Kranio Sakral Terapi og børn – lidt om anatomi

Selvfølgelig sker det, at børn falder ned fra træer, falder af cyklen eller slår deres hoved i perioden fra de bliver født og op til 7-års alderen. Nogle af disse skader kan tegne sig for en lille procentdel af de børn, som i 7-års alderen har indlæringshandicaps. Lægerne, der udviklede KST i den tidlige del af det 20. århundrede, beskriver den slags fødselsskader, som kan ske i forhold til kranio-sakral systemet. De refererer især til de fire dele af occipital-knoglens indbyrdes forskydninger.

Occipital-knoglen er delt i fire stykker ved fødslen. Disse stykker gror i reglen sammen i 7-års alderen. Imidlertid, hvis barnet har fået et fødselstrauma, kommer de fire stykker ikke ordentligt på plads, og knoglen vil gro sammen på en forkert måde. Dette kan forårsage, at åbningen i foramen magnum bliver smallere, eller være årsag til manglende plads til hjernestammen, pons eller andre vitale strukturer mellem hjernens basis og spinalnerven.

En vredet occipital-knogle kan være årsag til problemer, dér hvor den møder temporal knoglen. Der er en smal åbning mellem occipital- og temporal-knoglerne – Foramen jugularis. Den IX., X. og XI. kranienerve passerer igennem denne åbning sammen med jugularvenen. Irritation af den X. kranienerve forekommer at være årsagen til dysfunktion i det autonome nervesystem og er derved en almindelig årsag til indlæringsvanskeligheder. Hvis occipital-knoglen bliver korrigeret på et lille barn, vil ikke blot kranio-sakral systemet udvikle sig normalt, men de vil også fungere optimalt i de formative år i barndommen, og de vil have et godt udgangspunkt for en god start i livet.

Læs mere om Kranio Sakral Terapi

adminKranio Sakral Terapi og børn – lidt om anatomi