Av mit bækken. Efter 3 behandlinger var smerterne væk

Af ekspertblogger Kisser-Cecilie Holleufer Schiøler, publiceret på min-mave.dk/kranio-sakral terapeuten d. 14. juni 2015

Det gør så ondt i mit bækken, og nu er det snart to måneder siden, jeg fødte. Kan du hjælpe mig af med smerterne?”. Det spørgsmål fik jeg i telefonen forleden. Jeg hedder Kisser-Cecilie Holleufer Schiøler er kranio-sakral terapeut og har klinik KROPPENRUNDT i Værløse.

Spændinger og smerter omkring bækkenet er noget de fleste gravide kender til, og heldigvis slipper langt de fleste for de gener efter fødslen. Desværre oplever nogen, at smerterne bliver ved. Er du en af dem, der har problemer, når du er ude at gå, skal ud af sengen eller bilen, ved støvsugning eller ved sex, så kan der gøres noget ved det.

Jeg siger til min klient: ”Du er meget velkommen til behandling hos mig. Jeg har haft mange klienter med bækkensmerter og indtil nu, har alle fået det mærkbart bedre”. Hun vælger at komme ugen efter.

Her afspænder vi lænden og har kontakt hele vejen rundt om kroppen. Nogen gange kan en spænding omkring eller et arvæv på din mave give spændinger i lænden. I behandlingerne med kranio-sakral terapi bruger vi blide berøringer ved knogler, muskler og sener i og omkring bækkenet. Vi interesserer os for årsagen til, at bækkenet forårsager smerter. I graviditeten frigives nogle hormoner, som gør at bækkenet bliver mere fleksibelt til fødslen, så barnet lettere kan komme ud. Efter fødslen skal kroppen ikke fortsætte med at frigive disse hormoner, for så trækker bækkenet sig ikke helt sammen og mærkes løst. Det giver det ofte store smerter. Vi kan med blide berøringer hjælpe kroppen tilbage i sin naturlige balance fra før graviditeten.

Ugen efter møder jeg min klient. Hendes baby er med i sin lift. Hun fortæller, at hun har været sygemeldt med bækkenløsning siden 6. måned af sin graviditet, med mange plukkeveer, og at hun måtte bruge en del af sin tid liggende. Til gengæld gik fødslen meget hurtigt.

Min klient kommer på briksen, og jeg pakker hende ind i tæpper og bløde puder. Hun slapper af, og jeg arbejder med blide berøringer omkring hofte, bækken, rygsøjle og nakke. Hendes baby sover trygt de 50 minutter behandlingen varer. Vi aftaler at ses to gange mere.

Efter tredje behandling siger hun: ”Lige nu kan jeg slet ikke mærke smerterne i mit bækken, når jeg drejer mig rundt på briksen. Når jeg tænker over det, synes jeg også, at mit humør generelt set er blevet bedre – jeg har fået mere overskud”.

Min klient har været til en ekstra behandling – det var vist mest for velvære. Smerterne i bækkenet har ikke vist sig i de to uger siden sidste behandling.

Hvis du har lignende smerter, er du meget velkommen til at kontakte mig (www.kroppenrundt.dk) eller finde en anden anbefalet behandler i nærheden af dig (http://www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk/medlemsliste).

 

adminAv mit bækken. Efter 3 behandlinger var smerterne væk