Tics hos børn og unge – afspænding af nervesystemet gør en verden til forskel

Kender du en, som har tics? Det havde Caroline på 14 år. Efter et behandlingsforløb i klinikken, mærker hun ikke længere sine tics. Læs Carolines historie og lidt om behandlingen her.

Vi møder Caroline, da hun går i 7. klasse og har tics, der får kæbe- og øjenmuskulatur til at bevæge sig. Samtidig kører en bevægelse i højre ben, så foden hopper. Det er svært at være 14 år, skulle følge med i kammerater og skole og samtidig forsøge at kontrollere denne type tics, som er meget synlige. Hun er helt udmattet om aftenen og har svært ved at finde overskud til lektier og ses med veninder.

Vi starter med 5 behandlinger og allerede efter 3. gang, mærker hun tydelige forandringer, og hendes mor fortæller, at der nu kan være 30 min. mellem hendes tics. Efter 10 behandlinger er der kommet en hel anden ro i kroppen. Hun kan bedre følge med i skolen og kammerater siger til hende, at hun er helt rolig ved øjnene. Langsomt får hun mere overskud og starter til fitness i sin fritid. Det går også bedre med lektierne.

Vi går ned til 1 behandling om måneden og efter 1 års tid mærker hun kun antydningen til tics, når hun er presset. I dag går hun i gymnasiet og mærker ikke mere til tics.

Om behandlingen:
I klinikken behandler vi børn og unge med tics. Behandlingen er et mix af kort samtale og blid behandling. Det varer ca. 40 min. og fokus er på at afspænde nervesystemet, så tics stille og roligt aftager.

Tics er ufrivillige sammentrækninger af musklerne og opstår, når nervesystemet sender besked til muskelfibrene.

Vil du booke en behandling eller har du spørgsmål, så ring til os på 27 43 68 95 eller skriv til kc@kroppenrundt.dk, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Behagelig afspænding af nervesystemet

adminTics hos børn og unge – afspænding af nervesystemet gør en verden til forskel