Helsebringende søvn

“Det tager tre timer at få mit barn til at falde i søvn, du må hjælpe mig,” siger en desperat mor til mig i telefonen.

Jeg hedder Kisser-Cecilie, og jeg er kropsterapeut med specialuddannelse i baby og børn. Det er ikke ualmindeligt, at jeg får den slags henvendelser.

Når den nybagte mor prøver at lægge sit barn, efter at have siddet med hende på armen i lang tid, så vågner hun og græder. Moderen har ingen tid til sig selv og er så udmattet, at hun slet ikke kan hænge sammen. Selvfølgelig vil jeg hjælpe og siger til hende, at det som regel kun tager to behandlinger, før vi har styr på det.

Hvis et barn ikke kan falde i søvn, skyldes det nemlig tit spændinger i den lille krop. Det giver indre uro, og så er det svært barnet at falde i søvn, og det vågner let igen.

Forleden havde jeg en anden mor i røret, der glad kunne fortælle: “NU sover hun! Jeg kan ikke forstå, hvad du gør, men det hjælper helt vildt”. Da jeg så hende var hun nyklippet, med makeup og et helt andet glimt i øjet.

Tæt samarbejde

Dit lille barn i fokus. Jeg stryger blidt udvalgte steder på kroppen. Det løsner spændinger. Spændinger, som kan gøre det svært at spise, fordøje og give sig hen til søvnen. Din baby sidder hos dig, og jeg sidder ved siden af. Hvis dit barn ligger på briksen, så skal du hele tiden at have tæt kontakt. Det er vigtigt, at der er trygge rammer.

Undervejs ser vi på din baby. Kigger hun mest til den ene side? Ligger hun i en sidebøjning? Bevæger hun den ene side mere end den anden? Jeg spørger dig, om hun har ondt i maven og har hård afføring? Alt dette kan nemlig påvirke søvnen. Behandlingen er en blanding af pause, skift, amme, behandling og afslutning. Vi bruger cirka 30-40 minutter.

Resultatet skulle gerne være, at dit barn lettere finder ro i sig selv og sover tungere.

Berøring, berøring, berøring

Små børn er yderst sensitive og har brug for omsorg og nærvær fra dig. Stryg fra toppen af hovedet, ned til hals, arme, hænder og fingre. Fortsæt op til skuldrene, ned langs kroppen, over hoften til knæene, ned til fødderne og helt ud til de små tæer. Gentag flere gange og husk at være i berøring med hele kroppen. Øvelsen er med til at styrke den indre ro, og dit barn fornemmer hele sin krop. En enkel, men super effektiv øvelse.

I min klinik lidt nord for København har jeg de sidste fire år behandlet små og store børn. Omkring 300 børn med forældre har været på besøg. Et efterfødselstjek for mor og barn er også meget populært.

Videoen viser en typisk behandling af et barn på tre måneder, som har svært ved at falde i søvn. Den er optaget hos KROPPENRUNDT, med mig som behandler.

adminHelsebringende søvn