Neurodynamics

Døjer du med smerter, sovende eller prikkende fornemmelse i skuldre, arme og ben, iskias, hænder og fødder? Har du begrænset bevægelsesfrihed, så du er nødt til at bevæge dig anderledes end du plejer? Så er Neurodynamics måske noget for dig, for du har brug for at få balance og flow i din krop!

Sport eller ensidigt gentaget arbejde kan skade nervesystemets dynamik. Den slags problemer i nervevævet kan resultere i en direkte og generende smerte, sovende fornemmelse eller en prikkende følelse i et lokalt område. Smerterne kan også være af springende karakter, eller give en generel utilpashed. Det virker, som om nerverne er for korte. Nogen har det i hele systemet mens andre bare døjer med en enkelt nerve.

Bestemte bevægelser og kropsholdninger kan udløse smerter fra et forkortet nervesystem. Derfor ændrer du bevægemønsteret og kropsholdingen, så du undgår at komme i yderstillinger med kroppen.

Behandlingen går ud på at genskabe nervebanens frie bevægelse via en meget varsom og blid metode, hvor man kan lokalisere hvilke nerver, der er begrænsede.

Skærmbillede 2014-08-08 kl. 15.38.25

De fleste vil opleve at få smertelindring og god kropsholdning efter bare en enkelt behandling. Hos enkelte tager det længere tid.

Denne “massage” af nervesystemet virker vitaliserende – også på et sundt system.

Den kan også bruges som en meget blid behandling til dig, som er hårdt fysisk eller psykisk belastet. Hurtigt og effektiv behandling af sportsskader.

Lidt teori om Neurodynamics og nerver

Nervevævet er et sammenhængende væv, der strækker sig fra hjernen til fingerspidserne og til huden i tæerne. Man kan sammenligne nervesystemet med et træ, hvor roden er i hovedet, stammen i rygsøjlen og nerverødderne som grene. Forgreningerne når sammen med blodforsyningen, ud til hver en afkrog i kroppen.

Igennem nervesystemet opleves verden, og det er dette system der sørger for de impulser der får muskler, kirtler og organer til at udføre deres opgaver.

Nervesystemet er delt op i Centrale nervesystem og Perifere Nervesystem. Grenene af det perifere nervesystem løber i baner, sammen med arterier og vener mellem musklerne. Nervevævet skal kunne bevæge sig frit i sin bane, i forhold til det omkringliggende væv og samtidig er selve nerverne lidt elastiske. Disse forhold gør det muligt for “træet” at tilpasse sig resten af kroppens strukturer, når kroppen indtager forskellige stillinger.

Nervevævet er meget sårbart og kan skades. Ved et slag, overstrækninger, brud, inflammationer, piskesmældstraumer etc., kan nervevævet miste sin strækbarhed og sammenklistres til det omkringliggende væv. Behandlinger med Neurodynamics teknikker kan ofte bedre disse tilstande.

adminNeurodynamics